sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Prajitura "Valentino"


Blatul:
-5 oua
-7 linguri zahar
-2 linguri apa
-1 lingura ulei
-5 linguri faina
-2 linguri cacao
-1 praf de copt
Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana se albesc si se topeste zaharul. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt. Apoi albusurile, avand grija sa amestecam incet, de sus in jos, sa nu se lase. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic 25-30 minute.

Dupa ce se raceste, se taie in doua si se insiropeaza. Eu am amestecat suc de visine cu putina visinata si am insiropat blaturile.

Crema:
-500 ml creme pariserie
-300 g branza de vaci
-250 g zahar
-2 plicuri vanilie
Branza se amesteca cu zaharul si vanilia si se bate cu mixerul pana devine cremoasa. Apo treptat se adauga frisca batuta. Iese o crema incredibil de fina si foarte foarte buna.

Blatul insiropat se unge cu dulceata de visine.

 Peste dulceata se adauga jumatate din crema. Apoi al doilea blat insiropat si deasupra restul de crema.
Glazura se prepara din o budinca de vanilie, o lingura zahar si 500 ml suc de visine.
Se fierbe amestecand continuu sa nu se prinda. Se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste putin.
Nu trebuie lasata sa se raceasca de tot pentru ca nu se mai poate turna pe prajitura. De asemeni, e important sa se amestece dupa ce se ia de pe foc, sa nu faca pojghita deasupra.
Se pune glazura pe prajitura, insa nu se toarna toata odata ci se pune treptat cu lingura.

Dupa racire se taie prajitura .


6 comentarii:

  1. vai, salivez..numa bunatati am vazut postate, vreau si eu o felie, macar sa ling oala:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci de aprecieri. Ma bucur ca iti plac retetele mele. Multumesc si pentru ca imi citesti blogul.

    RăspundețiȘtergere
  3. hmm!e super prajiturica asta visinoasa!te astept cu leapsa la mine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Merci Alison. Am sa vin (nu prea stiu ce e leapsa....)

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Cristina
    Iti urmaresc blogul de ceva timp si imi plac tare mult retetele tale.Se vede ca pui suflet in ceea ce faci pentru ca altfel nu ar fi asa de reusite.Te-as ruga daca vrei sa-mi spui si mie dimensiunile tavii folosite la prajitura valentino.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna "Anonim". Multumesc pentru vizita. Ma bucur ca ma urmaresti. Te mai astept. Tava mea are aproximativ 25/35 cm.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.