duminică, 30 octombrie 2011

Cus-cus cu legume


M-am tot gandit sa adopt o dieta vegetariana. Ovo-lacto evident, pentru ca n-as putea renunta la lactate, oua, branzeturi si nici nu cred ca o dieta exclusiv vegana poate asigura necesarul de vitamine, proteine, minerale necerase organismului. Insa fara carne se poate trai si chiar foarte bine si foarte sanatos. 
Astazi asadar am gatit pur vegetarian, nici macar ovo-lacto, doar vegetarian si acum pa prezint primul fel care poate fi servit ca atare sau poate fi o garnitura langa o...friptura. :)

-1 cana cus-cus (atentie, nu paste sub forma de cus-cus ! )
-1 ceapa rosie
-1 ardei
-4-5 ciuperci
-1 morcov mare sau 2 mici
-cateva feliute de ardei iute
-sare, piper
-cimbru
-ulei de masline

Ceapa se taie rondele, ardeiul si ciupercile feliute si morcovul, bastonase.
 In uleiul de masline, calim mai intai ceapa si ardeiul, apoi adaugam morcovii si ciupercile. Ciupercile vor lasa suficienta apa cat sa fiarba legumele. Daca totusi morcovii nu au fiert, se poate completa cu apa. Peste cus-cus se toarna 2 parti de apa fiarta si se la 15 minute pana cand cus-cusul se va umfla si va absorbi apa. Nu necesita fierbere. Peste legume se pune cus-cusul si se condimenteaza dupa gust.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.