De cand Alex a devenit vegan, incerc sa caut variante pentru a-i pregati o mancare delicioasa dr si plina de nutrienti. Cam greu, pentru ca Alex nu mananca nicio supa/ciorba, nu mananca vinete, dovlecei, conopida, o serie de legume din care as putea gati cat de cat gustos si sanatos. Am incercat sa ajung cu el la un compromis si sa incerc sa-l conving sa accepte varianta ovo-lacto vegetariana, ca mi-ar fi si mie mai usor. Dar cum nu doreste sa mai manance produse de origine animala, mi-e mai greu sa gasesc variante.
Bucataria Lidl mi-a fost sursa de inspiratie in acest caz si am reusit sa-l impresionez pe Alex cu o reteta vegana delicioasa.
Ingrediente:
-1 ceapa (inclusiv coditele verzi)
-1 ardei gras galben
-1 ardei capia
-1 rosie
-1 avocado
-1 conserva fasole rosie
-1/2 conserva porumb dulce
-100 g tofu sau alta branza vegana
-1/2 legatura patrunjel verde
-sare
-piper
-fulgi de chilli
-6 bucati lipii pentru tortilla
-ulei
Mod de preparare:
Adauga ulei intr-o tigaie si caleste ceapa ardeiul gras si ardeiul capia taiate cubulete, timp de 1,2 minute.
Pune legumele calite intr-un bol. Adauga rosiile cubulete si avocado pe care in prealabil l-ai zdrobit cu o furculita. Toaca patrunjelul marunt si rade branza vegana si adauga-le peste legume.
Adauga porumbul dulce, si fasolea bine scursa de apa. Adauga sare, piper si fulgi de chili. Amesteca bine totul si e gata umplutura pentru taquitos.
Ia o foaie de tortilla, pune doua linguri generoase cu umplutura de legume si ruleaza-le ca pe niste clatite. Sau mai bine zis ca pe niste sarmale, avand grija sa nu iasa umplutura.
Pune rulourile astfel obtinute intr-o tava termorezistenta, unsa cu putin ulei.
Unge rulourile cu putin ulei si da-le la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180 °C timp de 15 -17 minute, pana devin usor crocante si aurii deasupra.
Serveste taquitos cu un sos picant.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.