luni, 11 iulie 2022

Orez cu lapte de cocos si jeleu de capsune

 

Cred ca ati observat ca in u;tima perioada, postez din ce in ce mai des retete vegane. Nu am foarte multe idei mai ales in ceea ce priveste deserturile cu care sa-l rasfat pe Alex, dar din fericire ii place foarte tare orezul, indiferent cum ar fi gatit. Iar orezul cu lapte ii place si mai mult. :) 

Adevarul e ca de cand il pregatesc in oala minune (Tefal one pot), nu am niciun stres, e cel mai simplu desert posibil, se gateste singur, iese perfect cremos si nu exista niciun risc sa se prinda de vas. AICI am pregatit varianta clasica de orez cu lapte.

Ingrediente:

-200 g orez cu bob rotund

-200 ml apa

-600 ml lapte de cocos cu orez (sau orice alt lapte vegetal)

-100 g zahar

-coaja rasa de la o lamaie

-1 fiola esenta de vanilie


Se spala orezul in mai multe ape, pana cand apa ramane curata. Se pun toate ungredientele in vasul de gatit al Tefal One Pot. Se selecteaza programul de gatire sub presiune (Presure cook). Se apasa pe sageata in jos si se selecteaza presiunea medie. Se seteaza timpul de gatire la 20 minute. Se inchide capacul si se apasa pe START. Pe ecran va aparea o pictograma care se roteste, iar dupa ce se atinge temperatura de gatire, va aparea 20, adica minutele setate, care vor incepe sa se scurga. In momentul in care au trecut cele 20 de minute, semnalul sonor anunta ca preparatul e gata. Se apasa butonul de oprire si se poate depresuriza oala. Eu cand gatesc orez cu lapte, prefer sa las vasul sa se depresurizeze singur. Astfel, capacul nu se va stropi peste masura si va fi mai usor de curatat. 

Jeleu de capsune:

-350 g capsune curatate, spalate si taiate in sferturi

-3 linguri zahar

-1 lingura amidon

-1-2 linguri apa

Capsunele se amesteca cu zaharul, apa si amidonul si se pun la foc mic pana incep sa fiarba si sa se ingroase putin. Cand e gata si jeleul si orezul, se repartizeaza in pahare. 

Orezul cu lapte de cocos si jeleu de capsune (sau orice alte fructe) e delicios, aromat si foarte usor de facut. Se serveste rece.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.