duminică, 27 decembrie 2009

Paine speciala

-500 g faina de calitate superioara
-1 plic drojdie uscata
-150 ml lapte cu o lingurita zahar
-2-3 linguri ulei de masline
-1 ceapa taiata marunt
-masline taiate marunt
-3 felii de pastrama/sunca ardeleneasca/bakon
-1 lingurita sare

Ceapa se caleste in ulei de masline, se adauga si sunca si se mai lasa putin.
Faina se amesteca cu drojdia si cu sarea, se adauga maslinele si ceapa+sunca, se amesteca, apoi treptat se adauga laptele. Se framanta aluatul pentru paine si se lasa sa creasca o ora pana isi dubleaza volumul.
Asa arata dupa o ora.
Intr-o tava de cozonac se pune hartie de copt si se intinde aluatul. Poate fi pus si impletit sau rasucit, cum va place, Se mai lasa sa creasca 20-30 minute. Se unge painea cu galbenus de ou si se rade cascaval deasupra si se presara susan sau chimen.
Se coace 40 minute.
E foarte buna, Alex nu mai avea rabdare sa se raceasca painea. A papat 2 felii pe nerasuflate.

2 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.