Ingrediente:
-200 g zahar pentru caramel
Crema:
-6 oua
-400 g lapte condensat indulcit (conserva Lidl)
-500 ml lapte
-3 plicuri zahar vanilat
Blat:
-2 oua
-100 g zahar
-80 ml ulei de floarea soarelui
-100 ml lapte
-150 g faina
-30 g cacao
-1 plic praf de copt
Caramelizezi 200 g zahar și torni caramelul într-o formă de guguluf. Rotești forma, astfel încât să acopere și pereții formei. Ideal ar fi fost să acopere toată forma, dar caramelul se întărește foarte repede. Pentru crema, pui in blender 6 oua, 500 ml lapte, o conservă de 400 g lapte condensat îndulcit (Lidl) și 3 pliculețe zahăr vanilat. Nu e nevoie să adăugați zahăr suplimentar, pentru că laptele condensat e foarte dulce. Mixezi până se amestecă bine ingredientele și torni compoziția in formă, peste caramel.
Pregătești compoziția pentru blat astfel:
Bați ouăle cu zahărul, până se topește zahărul, adaugi ulei și lapte, apoi adaugi făină amestecată cu praful de copt și cacao. Amesteci cu o paletă până se omogenizează și torni peste compoziția de crema. O să ți se pară că se amestecă. De fapt în timpul coacerii, straturile se vor separa perfect și tortul va arăta exact cum se vede in poze. Pui forma într-o tavă in care ai turnat apă fierbinte și coci tortul 50 minute la 180 C (cuptorul meu e mai mic și am copt la 170 C) căldura sus-jos. Lași să se răcească și pui în frigider peste noapte. A doua zi îl răstorni pe un platou. Eventual desprinzi puțin marginea cu un cuțit subțire. Daca crezi ca e necesar, poti decora tortul cu putina frisca. Eu cred ca nu e nevoie, dar depinde de gustul si preferintele fiecaruia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.