miercuri, 10 martie 2021

Tort cu morcovi - Carrot cake

 

Cristina Toth - Diva in bucatarie, m-a invitat sa particip la proiectul ei online, Gatesc cu prietenii. Am urmarit acest proiect si am vazut-o gatind impreuna cu mai multi bloggeri. La un moment dat, ma gandeam si eu ce norocosi sunt bloggerii care locuiesc in Bucuresti, pentru ca pot participa la acest proiect. Acum, acest proiect al Cristinei de desfasoara online si iata ca am si eu privilegiul sa particip. Multumesc Cristina!

Pentru acest proiect, n-am stat prea mult pe ganduri si am pregatit (in sfarsit!) celebrul Tort cu morcovi. Adevarul e ca de mult ma tot pregatesc sa fac acest tort, dar ideea ca acest tort contine destul de multi morcovi, ma facea sa dau un pas inapoi. Mare greseala, pentru ca tortul a iesit absolut delicios si toti ai casei au fost foarte incantati. Bine, Alex mai putin, pentru ca in opinia lui, un desert perfect trebuie sa contina obligatoriu ciocolata. Dar pitica mea a mancat cu mare pofta.

Ingrediente blat:

(Am copt doua blaturi in doua forme de tort cu diametru 18 cm)

-300 g faina

-1 lingurita si jumatate bicarbonat de sodiu

-1 lingurita praf de copt

-1/2 lingurita scortisoara

-225 ml ulei

-100 g zahar brun

-150 g zahar alb

-4 oua mari 

-350 g morcov ras pe razatoarea mica

-100 g nuci maruntite

-1/2 fiola esenta de vanilie

 

Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si scortisoara. In bolul robotului se adauga ouale, zaharul si uleiul, esenta de vanilie si se mixeaza pana se dizolva zaharul. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si scortisoara. Se omogenizeaza compozitia, apoi se ia deoparte vasul robotului, se adauga morcovii rasi si nucile maruntite si se amesteca cu o spatula. Se toarna compozitia in cele doua forme de tort. tapetate cu hartie de copt. Se coc blaturile 30 minute la 170C functie cu ventilatie. 

Dupa ce blaturile se racesc complet, se taie fiecare in doua foi egale. In final vom avea 4 foi de blat. Blaturile au textura umeda si sunt foarte bune la gust. 

Ingrediente crema:

-400 g crenma de branza (am folosit branza Pilos de la Lidl)

-200 g mascarpone

-160 g zahar pudra

-1/2 fiola esenta de vanilie

-200 ml smantana pentru frisca (Pilos)

 

Aceasta crema are avantajul ca e foarte simplu de facut, e delicioasa si e perfecta si pentru decorat.

In bolul mixerului se pun toate ingredientele pentru crema si se mixeaza la viteza maxima, aproximativ 3 minute. 

Aproximativ 2/3 din crema se repartizeaza intre blaturile tortului, iar cu restul se acopera tortul inclusiv marginile. Eu am facut si niste flori si frunze, sa simtim ca a venit primavara. 

Tortul astfel decorat se pune in frigider minim o ora, dupa care se poate felia. E delicios, blatul are o textura umeda si se combina perfect cu crema fina de branza. 












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.