Desertul de azi a fost unul simplu, dar spectaculos in acelasi timp. Mult prea bun pentru a ne limita la o singura bucata si mult prea caloric, pentru a manca mai multe bucati. 😀 Dar cine s-a mai gandit sa numere caloriile?
Ingrediente aluat:
-550 g faina
-100 g zahar
-3 galbenusuri
-200 ml lapte
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-50 g unt
-3 linguri ulei
Umplutura:
-100 g unt moale
-200 g zahar brun
-1 lingurita scortisoara
-100 g unt moale
-200 g zahar brun
-1 lingurita scortisoara
Glazura:
-50 g unt moale
-80 g crema de branza Philadelphia
-100 g zahar pudra vanilat
In cuva masinii de paine se pun mai intai laptele caldut, untul moale,
uleiul, galbenusurile, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, faina si in
final drojdia, avand grija sa nu intre in contact cu ingredientele
lichide. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si
dospire, care la masina mea e programul 8 si timp de 1 ora si 30 minute
ea isi va face treaba.
Intre timp, se prepara crema, amestecand untul moale cu zaharul brun si scortisoara.
Aluatul crescut se intinde pe planseta infainata intr-o foaie
dreptunghiulara cam de jumatate cm grosime. Crema de unt se intinde
peste foaia, se ruleaza si se taie in rulouri cam de doua degete
grosime. Mie mi-au iesit 12 bucati. Rulourile se pun intr-o tava pe
hartie de copt la distanta de aproximativ 1 cm intre ele pentru ca vor
mai creste in timpul coacerii. Tava astfel pregatita se acopera cu un
prosop de bucatarie si se mai lasa 30 minute sa creasca, apoi se coc in
cuptorul preincalzit la 170 grade, pentru 35 minute. Dupa coacere, se glazureaza asa fierbinti. Puneti o lingura de glazura pe fiecare rulou. Se servesc caldute, decorate cu sos caramel si nuca prajita si tocata grosier.
Pufosenii ♥♥♥
RăspundețiȘtergere