In
week-end am pregatit cei mai buni cremvursti vegani , pentru Alex. Este
a doua reteta de cremvursti pe care o incerc dar cred ca ma opresc
aici. Acesti cremvursti au iesit aproape perfecti, atat gustul cat si
textura
fiind foarte apropiata de cea a cremvurstilor din carne.Reteta e una
extrem de simpla, mai mult dureaza impachetatul lor in folie, dar si
acest procedeu merge destul de repede. Mie mi-au iesit 10 bucati de
aproximativ 12-13 cm.
Ingrediente:
-300 g tofu(eu am folosit doua bucati de tofu de la Lidl)
-1 felie sfecla cruda
-3 linguri faina de naut
-1 lingurita sare
-1 lingurita boia dulce
-1 lingurita piper
-1/2 lingurita turmeric
-1 lingurita pudra de usturoi
-5 linguri sos de soia
-2 linguri fulgi de drojdie inactiva
Se
pun toate ingredientele in vasul robotului. (Sfecla e bine sa o dati pe
razatoare inainte, pentru a se face pasta.) Compozitia rezultata se
imparte in 10 bucati cat de cat egale si se modeleaza cremvurstii, care
se invelesc strans in folie alimentara si se leaga bine capetele. Mie
mi-au iesit 10 bucati de aproximativ 12-13 cm.
Partea
cu inloliatul va va lua mai mult timp, dar altfel se prepara destul de
rapid. Se pun cremvurstii in apa clocotita si se fierb 25-30 minute.
Dupa ce se racesc putin, se scot din folie. Eu am congelat unul, de
curiozitate, sa vad cum se comporta dupa decongelare si daca merita sa
pregatesc mai multi si sa-i congelez. Altfel in frigider, stau 2-3 zile
in folie. E bine sa-i pastrati in folie, pentru a putea fi incalziti mai
usor inainte de a-i manca. Doar puneti apa la fiert si puneti
cremvurstii 1-2 minute sa se incalzeasca. Dar pot fi mancati si reci,
pentru ca nu contin niciun fel de grasime si nu sunt gretosi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.