Reteta acestor fursecuri am gasit-o intamplator pe Pinterest si asa am ajuns pe blogul autoarei, un blog cu retete in limba franceza. Asadar, reteta originala se numeste "Volcans sablés aux graines de sésame et confiture de fraise" si
o gasiti aici. Fursecurile mele n-au iesit chiar atat de frumoase, din cauza gemului. De fapt am vrut sa pun jeleu de coacaze rosii, dar Alex a avut ideea sa folosesc dulceata de trandafiri (de la Lidl). Gustul intr-adevar a fost bun, fursecurile au avut un iz oriental, dar dulceata fiind prea lichida, a mai curs pe ici pe colo si astfel, a stricat aspectul fursecurilor. Oricum au fost bune, cu siguranta se vor repeta si atunci sper sa-mi iasa mai frumoase.
Ingrediente:
-200 g faina
-140 g unt moale
-70 g zahar pudra
-2 plicuri zahar vanilat
-100 g migdale macinate
-1 ou
-1 lingurita praf de copt
-1 varf cutit sare
-dulceata/gem la alegere
-seminte de susan
Untul moale se spumeaza cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, apoi migdalele macinate, sarea, faina amestecata cu praful de copt. Va rezulta un aluat moale, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora.
Se incalzeste cuptorul la 180 C (pentru cine are cuptor electric). Se scoate aluatul din frigider si se formeaza bilute de marimea unei nuci, care se tavalesc prin seminte de susan, apoi se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Lasati suficienta distanta intre fursecuri, pentru ca se vor lati in timpul coacerii. Dupa ce se formeaza toate bilutele,se ia o lingura de lemn cu coada rotunda si se face cate o adancitura in mijlocul fiecarei bilute. Se pune gemul preferat si se introduce tava in cuptor pentru 25-30 minute (cuptorul meu pe gaz) la cele electrice coacerea dureaza 15-20 minute, pana devin usor aurii. Nu trebuie lasate mai mult pentru ca vor deveni tari si uscate.
Se pastreaza foarte bine in cutii de tabla inchise ermetic. Dupa o zi-doua (daca rezista) vor fi si mai fragede.
-200 g faina
-140 g unt moale
-70 g zahar pudra
-2 plicuri zahar vanilat
-100 g migdale macinate
-1 ou
-1 lingurita praf de copt
-1 varf cutit sare
-dulceata/gem la alegere
-seminte de susan
Untul moale se spumeaza cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, apoi migdalele macinate, sarea, faina amestecata cu praful de copt. Va rezulta un aluat moale, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora.
Se incalzeste cuptorul la 180 C (pentru cine are cuptor electric). Se scoate aluatul din frigider si se formeaza bilute de marimea unei nuci, care se tavalesc prin seminte de susan, apoi se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Lasati suficienta distanta intre fursecuri, pentru ca se vor lati in timpul coacerii. Dupa ce se formeaza toate bilutele,se ia o lingura de lemn cu coada rotunda si se face cate o adancitura in mijlocul fiecarei bilute. Se pune gemul preferat si se introduce tava in cuptor pentru 25-30 minute (cuptorul meu pe gaz) la cele electrice coacerea dureaza 15-20 minute, pana devin usor aurii. Nu trebuie lasate mai mult pentru ca vor deveni tari si uscate.
Se pastreaza foarte bine in cutii de tabla inchise ermetic. Dupa o zi-doua (daca rezista) vor fi si mai fragede.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.