duminică, 20 ianuarie 2019

Fursecuri fragede cu untura si gem


Prima reteta din 2019 e una extrem de simpla, cu ingrediente putine, o reteta e fursecuri fragede cu untura si gem, pe care am gasit-o pe blogul Cristinei Toth. Si cum eu nu sunt foarte talentata la povestit si drept sa spun, nici nu vad rostul unor povesti stufoase atemergatoare retetelor, am sa va scriu ingredientele si modul de preparare. :)

Ingrediente (pt. aproximatib 50 bucati)
-250 g untura de porc
-180 g zahar pudra
-1 lingurita esenta de vanilie
-1 ou + 1 galbenus
-1 varf de cutit sare
-500 g faina 000
+
-gem pentru umplut fursecurile
-zahar farin pentru pudrat fursecurile

Untura moale, la temperatura camerei, se pune intr-un vas impreuna cu zaharul pudra, praful de sare si esenta de vanilieSe amesteca cu mixerul, apoi se adauga oul si galbenusul si jumatate din cantitatea de faina. Se omogenizeaza, apoi se adauga restul de faina si se framanta cu mana, pana rezulta un aluat fin. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora. 
Dupa acest timp se scoate aluatul, se imparte in 4 bucati si se fac niste snururi cu diametru de aproximativ 5 cm. Din aceste snururi se taie rondele din care vom modela niste bilute, dupa cum se poate vedea si in poza de mai jos. Cu coada rotunda a unei linguri de lemn am facut niste gauri in fiecare biluta. Cel mai simplu e sa puneti in tava pe hartie de copt bilutele si direct in tava sa formati orificiile in care se va pune gem dupa preferinta. Eu am pus gem de caise, mure si coacaze negre. 
Se introduce tava in cuptorul preincalzit, pe treapta a doua a aragazului si se coc fursecurile aproximativ 15 minute. Cel mai bine e sa-i verificati intorcand un fursec si daca e usor auriu dedesubt, atunci sunt gata. Fursecurile trebuie sa ramana albe deasupra si nu trebuie tinute prea mult in cuptor pentru ca se intaresc. Ele trebuie sa ramana fragede.Dupa racire, se pudreaza cu zahar si se pastreaza in cutii de tabla sau borcane inchise ermetic.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.