luni, 18 aprilie 2022

Budinca de tapioca cu lapte de cocos


 Nu pot sa spun ca sunt o fana a deserturilor la pahar. Nu ma dau in vant in general dupa budinci si creme (exceptand crema de zahar ars ). Dar cum Alex al meu a adoptat de curand dieta vegetariana, mi-a cerut sa-i pregatesc un desert vegan. Asadar, am facut o budinca de tapioca cu lapte de cocos si sos de capsune. O budinca marmorata delicioasa si aromata. Nu chiar vegana, pentru ca am folosit zahar si veganii nu folosesc nici zahar, din cate stiu ci indulcitor din stevie, miere sau alti indulcitori naturali.

Ingrediente:
-150 g perle de tapioca
-500 ml apa
-400 ml lapte de cocos
-100 g zahar
-1 lingurita extract de vanilie

Sos de capsune
-350 g capsune taiate in sferturi
-2 linguri zahar
-2 linguri apa
-1 lingurita amidon

Pentru inceput preparam sosul de capsune. Capsunele se curata si se taie in sferturi. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si apa si se pun la fiert la foc mic pana cand incep sa se inmoaie . Se adauga si amidonul si se amesteca sa nu se formeze cocoloase. 
Tapioca se pune la fiert in apa. Se amesteca in continuu sa nu se prinda de fundul vasului. Se va ingrosa rapid. Apoi se toarna intr-o strecuratoare si se clateste sub jet de apa rece, sa se spele toata gelatina formata si sa ramana doar  perlele curate. Dupa ce au fost bine spalate, se pun inapoi in vasul in care au fiert, se adauga zaharul, vanilia si laptele de cocos si se pun din nou la fiert. Se fierbe budinca pana incepe sa se ingroase. Ea va fi destul de fluida, dar se va ingrosa pe masura ce se raceste. 
Se pun in pahare slternativ straturi de budinca de tapioca si sos de capsune. Se pun paharele cu budinca in frigider minim 2 ore. Se serveste budinca rece, decorata cu fructe proaspete .






 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.