-20 g gelatina (2 plicuri gelatina Dr. oetker)
-5 oua
-1 cutie compot ananas
-500 g capsuni
-1/2 l lapte
-1 lingura faina
-300 g zahar
-500 g frisca Meegle sau Hulala
-1 pachet mare de piscoturi Savoiardi
Se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas sau putin lapte. Trebuie sa stea chiar si o jumatate de ora.
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic amestecand continuu. Cand se ia de pe foc se adauga gelatina, apoi albusurile batute spuma si se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand. Cand e foarte bine racita crema (in frigider), se adauga frisca batuta spuma tare.
Intre timp pregatiti o cratita.
Se umezeste o bucata destul de mare de folie alimentara si se pune in cratita. Piscoturile se trec prin zeama de la compotul de ananas, insa nu trebuie lasate sa stea in zeama pentru ca se sfarama. Asadar se trec prin zeama si se aseaza in cratita. Se pot pune inclinate cum le-am pus eu sau drepte, cum va place. pe fundul cratitei se aseaza fructe, eu am pus ananas din compot si capsuni.
Apoi se pune jumatate din cantitatea de crema, se pun din nou fructe apoi restul de crema si deasupra se acopera tot cu piscoturi. Se acopera cu folie si se tine in frigider preferabil paba a doua zi, sa nu aveti surprize cand il rasturnati.
A doua zi cand crema s-a intarit, desfaceti folia, puneti o farfurie sau un platou si cu o miscare brusca rasturnati tortul, scoateti folia si e gata.
Sectiunea
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.