Azi va aduc niste prajituri spectaculoase, cu aspect de cofetarie dar facute din ingrediente naturale.
Dintr-o portie mi-au iesit 12 bucati. 6 bucati le-am insiropat cu un sirop facut din cafea, esenta rom si putin zahar si au avut un gust de tiramisu.
Celelalte 6 bucati le-am insiropat cu sirop de la compotul de ananas , le-am umplut cu un jeleu de ananas si le-am ornat cu crema. Ambele variante au fost delicioase, dar mie mi-au placut mai mult cele tiramisu.
Eu am copt prajiturile intr-o forma de silicon de mini guguluf. Dar puteti sa le coaceti intr-o tava de briose sau in forme individuale.
Ingrediente pentru 12 bucati cupcakes:
Pentru ca aveam in frigider o cutie desfacuta de compot de ananas, trebuia sa fac ceva cu el sa nu se strice. Jumatate din compot l-am folosit la o reteta de pui chinezesc cu ananas.
Ananasul ramas l-am maruntit cu blenderul vertical si l-am pus intr-o cratita impreuna cu 3 linguri de sirop si 1 lingura de zahar. In momentul in care s-a infierbantat si a ajuns la punctul de fierbere, am luat vasul de pe foc si am adaugat gelatina hidratata. Am amestecat pana s-a dizolvat gelatina si acest jeleu mi-a ajuns pentru a umple 6 cupcakes.
Inainte de a le umple, le-am insiropat cu siropul ramas de la compotul de ananas. Dupa gustul meu ar fi trebuit mai mult sirop.
Sirop de cafea:
-150 ml cafea espresso
-1 lingurita zahar
-1 lingurita esenta de rom
Celelalte 6 cupcakes le-am insiropat cu acest sirop de cafea, apoi am ornat toate prajiturile cu crema mascarpone.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.