Cheesecake-ul fara oacere e poate cel mai simplu desert, dar unul cu care niciodata nu dai gres. Poate inlocui cu succes un tort la orice ocazie festiva. Se face destul de rapid, simplu si rezultatul e delicios. Pentru aceasta reteta am folosit o forma de tort cu inel detasabil, cu diametru 22 cm.
Crusta:
-250 g biscuiti populari
-3 linguri zahar pudra
-150 g unt topit
-1 lingurita cacao
Biscuitii
se maruntesc cu ajutorul robotului. Se amesteca cu zaharul pudra, cacao si untul topit. Intr-o tava cu inel detasabil se pune
compozitia pentru crusta si se apasa bine cu o lingura. Se pune tava in frigider pana cand se prepara crema.
Crema de branza:
-400 g branza de vaci cremoasa (Pilos)
-150 g zahar pudra
-500 ml frisca lichida Pilos
-150 g ciocolata amaruie
-10 g gelatina
-400 g branza de vaci cremoasa (Pilos)
-150 g zahar pudra
-500 ml frisca lichida Pilos
-150 g ciocolata amaruie
-10 g gelatina
-50 ml apa rece
Gelatina se hidrateaza in apa rece. (Eu am folosit doar un plic de gelatina, pentru ca am vrut ca cheesecake-ul sa fie cremos si sa nu aiba o textura cauciucata. Daca vreti sa fie mai ferma crema, puteti adauga 2 plicuri de gelatina.) Ciocolata se rupe in bucatele si se pune intr-un vas, pe baie de aburi, impreuna cu 100 ml frisca lichida. Se amesteca pana se topeste ciocolata si rezulta o crema fina si omogena. Se ia vasul de pe baia de aburi si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva toata gelatina.
In bolul mixerului se pune crema de branza bine scursa, zaharul pudra si 400 ml frisca si se bate la viteza mare, aproximativ 3 minute, pana cand rezulta o crema aerata dar destul de ferma. Se adauga ciocolata si se omogenizeaza crema. Crema rezultata se toarna peste crusta de biscuiti si se introduce tava in frigider pentru minim 3 ore, in functie de puterea de racire a frigiderului dvs. Ideal ar fi sa stea peste noapte, dar cand ai tai tot dau tarcoale frigiderului...
Ganache de ciocolata:
-100 g ciocolata
-100 ml frisca lichida
Ciocolata se rupe in bucatele si se pune intr-un vas, pe baie de aburi, impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Se scoate inelul detasabil al formei de tort si se toarna ganache-ul peste cheesecake. Se mai pune tava in frigider 30 minute, dupa care se poate taia o felie (sau mai multe :D).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.