joi, 19 martie 2020

Gogosi cu branza de vaci


Am o stare nasoala, dar cred ca nu sunt singura, motiv pentru care am zis ca ar fi bine sa le fac ceva bun copiilor. Ce-i drept, branza avea alta destinatie, am cumparat-o in ideea de a reincepe relatia cu Dukan. Dar cine mai are chef de diete acum? Asa ca, Gogosi cu branza de vaci, reteta Laurei Laurentiu. Multumesc pentru reteta, esti o sursa de inspiratie pentru mine.
Reteta e foarte simpla si rapida si cu siguranta va fi pe gustul tuturor. Alex le-a mancat cu nutella, Daria le-a preferat cu zahar pudra vanilat. Mie mi se pare ca daca puneti niste dulceata si  o lingura de smantana, seamana foarte bine cu papanasii.  

Ingrediente:
-250 g branza de vaci 
-250 g faina
-125 g zahar
-2 oua
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-1 lingurita esenta de vanilie
-1 praf de sare
-1/2 plic praf de copt
-ulei pentru prajit
-zahar pentru pudrat gogosile

Mod de preparare:

Pentru ca am folosit o branza de vaci dietetica (Lidl 0.2% grasime) ma gandeam ca va fi umeda si am pus-o intr-o strecuratoare. Dar n-a fost deloc asa, dimpotriva, acest tip de branza e fina si cremoasa. 
Ouale se bat cu zaharul, sarea si zaharul vanilat, pana cand isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga branza de vaci, coaja rasa de lamaie sila final faina amestecata cu praful de copt. Compozitia va fi destul de vartoasa, dupa cum se vede in poza, nu cade de pe paletele mixerului. 

Intr-o tigaie mai adanca se pun cam 3-4 degete de ulei.  Trebuie sa fie suficient ulei, pentru ca gogosile sa pluteasca si sa se intoarca singure in timp ce se prajesc. Se incinge uleiul si cu ajutorul a doua lingurite, se formeaza gogosile sub forma de bilute. (Daca vreti bilute perfecte, umeziti usor palmele si formati astfel gogoselele.) Se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc. Se scot pe hartie absorbanta, apoi se pudreaza cu zahar vanilat.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.