marți, 23 martie 2010

Prajitura cu branza (Kaesekuchen)


Am facut aceasta prajitura la cererea lui Alex. Dupa ce cu catva timp in urma am facut o budinca dupa reteta Laurei sava, acum am combinar reteta de budinca cu reteta Claudiei (Kaesekuchen) si a iesit o prajiturca foarte buna, rapida si usoara.

-400 g branza de vaci
-200 g zahar
-4 oua
-2 linguri gris
-1 lingura faina
-50 g unt
-1 plic budinca de vanilie
-1/2 plic praf de copt
-150 ml lapte
-2 plicuri zahar vanilat
-coaja rasa de lamaie
-stafide



Se bat ouale cu zaharul si vanilia. Se adauga branza de vaca, untul, grisul, budinca, faina amestecata cu praful de copt, laptele, coaja rasa de lamaie si stafidele. Se mixeaza, se toarna compozitia intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si se coace 35-40 minute pana trece testul scobitoarei.


prajitura coapta



pudrata cu zahar



Se poate servi simpa, doar pudrata cu zahar



sau cu dulceata deasupra


4 comentarii:

  1. yummy.am gasit 60 de monede.acum pot sa gust din prajitura?
    pupici si succes la plantatia de cafea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Sarah. Poti sa gusti linistita si din prajitura si din cafea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Super faina, sa-i fie de bine Alexutului.Cred ca i-a placut mult de tot.

    RăspundețiȘtergere
  4. Merci Micule. I-a placut, sigur, doar el a cerut.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.