duminică, 25 decembrie 2011

Chocolate crinkles



-200 g ciocolata amaruie
-100 g zahar
-2 oua
-90 g unt sau margarina
-esenta de rom
-200 g faina
-1/2 lingurita praf de copt
-2 linguri cacao

-zahar tos + zahar pudra

Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste la microunde sau pe baie de aburi impreuna cu untul. Se amesteca pana devine cremoasa. Se adauga zaharul peste ciocolata, apoi cele doua oua si esenta de rom si se bate cu mixerul pana se amesteca bine.
Separat, intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si cacaua si peste faina se toarna amestecul de ciocolata. Se amesteca bine cu lingura si se pune amestecul cremos, ciocolatos in frigider pentru minim 2 ore.  Dupa cele doua ore, se ia cu lingurita din compozitie, se formeaza bilute cu mainile, se tavalesc bilutele prin zahar tos apoi prin zahar pudra si se pun in tava pe hartie de copt. Se pune tava in cuptorul preincalzit . Se coc fursecurile 15 minute, dupa care se scoate tava si se lasa sa se raceasca in tava si abia apoi se scot fursecurile. Sunt extrem de fragede si bune.







8 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.