miercuri, 2 iulie 2014

Pariziene cu varza


-500 g faina
-1 lingurita sare
-250 ml lapte
-1 cub drojdie
-2 linguri ulei de masline
-1 lingurita zahar
-1 varza (cam 1 kg)
-sare, piper
-2 linguri ulei

Drojdia se pune in laptele cald in care am adaugat si zaharul si se lasa sa se umfle. Intr-un vas se pune faina, sarea si uleiul. Se amesteca, apoi se pune laptele cu drojdia si se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca o ora, timp in care isi va dubla volumul.
Varza se taie ca si pentru salata, se freaca cu putina sare si se lasa 10 minute sa se inmoaie. Se pune uleiul si putina apa si se caleste varza. Se adauga sare si piper. Daca va place, puteti adauga ceapa, morcovi sau marar in varza calita. Eu prefer varza calita simpla, doar foarte piperata.
Aluatul se imparte in 10 bile aproximativ egale, se intinde fiecare bila de aluat, se pune varza si se formeaza parizienele. Puteti sa le faceti si sub forma de placinta simpla sau cum va place voua.
Parizienele se ung cu galbenus de ou, deasupra se presara (optional) chimen si se coc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc.
Enjoy!




Un comentariu:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.