luni, 20 iunie 2022

Clafoutis cu capsune

 

Clafoutis este un desert frantuzesc, foarte simplu dar foarte bun in acelasi timp. N-as spune ca e o prajitura ci mai degraba o budinca fina, care se poate face cu orice fruct de sezon sau cu o combinatie de mai multe fructe. Cel mai bun mi se pare cu visine. Dar la fel de savuros e cu cirese, capsune, caise, piersici. Reteta de azi e una cu capsune. Sunt cam ramasa in urma cu postatul retetlor pe blog. Acest clafoutis l-am facut la inceputul sezonului capsunelor, dupa cum puteti vedea si dupa narcisa din poza. Dar cum mereu sunt in criza de timp, abia azi i-a venit randul pe blog. 

Ingrediente:

-3 oua

-100 g zahar

-1 plic zahar vanilat

-1/2 fiola esenta de vanilie

-coaja rasa se la o lamaie

-20 g unt topit

-200 ml smantana pentru frisca Pilos

-100 g faina 


Mai intai se curata si se spala capsunele. Daca sunt mai mici se taie in jumatati, daca sunt foarte mari, se taie in sferturi. 

Se unge cu unt o forma termorezistenta pentru tarte si se pun capsunele . 

Ouale se bat impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga untul topit, smantana pentru frisca, faina, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Se omogenizeaza. Compozitia va avea consistenta unei smantani.

Se toarna acest amestec peste fructe si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 170 C si se coace prajitura 30-35 minute, pana cand va fi bine inchegata. 

Se lasa sa se raceasca, apoi se serveste pudrata cu zahar. Mie imi place rece, asa ca o las in frigider vreo 2 ore inainte de servire.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.