sâmbătă, 25 iunie 2011

Lipie libaneza


In cazul in care vi se face pofta de o shaworma si nu aveti lipii cumparate, acestea se pot face foarte simplu si acasa. Nu arata ele chiar atat de bine ca si cele cumparate de la hypermarket dar sunt la fel de bune.

-500 g faina
-1 plic drojdie uscata
-1 lingurita sare
-1 lingurita zahar
-200 ml apa

Se amesteca faina cu drojdia si sarea, se adauga apa calduta in care am dizolvat zaharul, se framanta un aluat moale si elastic. Se lasa sa creasca 30-40 minute, dupa care se imparte in 7 bile egale. Se intind foi cat se poate de subtiri si se coc in tigaia de teflon, fara pic de ulei.



Ele se vor umfla din loc in loc la copt insa nu va faceti probleme, se lasa si se inmoaie dupa ce stau acoperite cu un prosop .




3 comentarii:

  1. bravo tie,ti-au iesit minunate!singura deosebire e ca lipiile libaneze nu se intind cu sucitorul cu din palme dar trebuie antrenament:)
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Sarah. Eu n-am incercat cu palmele, mi-e mai comod cu sucitorul.:)

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.