sâmbătă, 10 martie 2012

Tochitura moldoveneasca


Daca pregatiti acest fel de mancare la pranz, cum am facut eu, ganditi-va sa sariti peste cina :). pentru ca este un fel de mancare foarte consistent. Bine, eu dupa pranz am pornit pe jos sa urc un deal, si m-am plimbat vreo 3 ore asa ca am ars cel putin jumatate din caloriile din farfurie. :))
Dupa cum am mai spus si in alte postari, nu sunt deloc prietena cu (,) carnea de porc. Cred ca nu cumpar decat maxim de 5 ori/an, insa aceasta reteta nu se poate face cu altfel de carne. Cel putin rezultatul n-ar fi acelasi. 

Ingrediente:
-1 muschi file (aproximativ 400 g)
-1 bucata carnati de casa
-bacon
-usturoi
-sare, piper, boia de ardei
-cimbru
-2 linguri ulei
+
-oua ochiuri(1/portie)
-mamaliga
-branza


Mai intai punem carnea taiata cuburi la prajit in ulei. Dupa ce isi schimba culoarea si e aproape gata, adaugam rondelele de carnati si la prajim si pe acestea si in final adaugam baconul. Condimentam cu sare, piper, boia, cimbru, usturoi. Servim cu mamaliga, ou ochi, branza rasa si muraturi. Si un pahar de bere (am uitat sa pozez berea :) )
Foarte buna, aromata si foarte consistenta. Clar sariti peste cina. :)




8 comentarii:

  1. Ce pofta mi-ai facut,neaparat fac si eu zilele astea,grozav arata!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm, ce bunatate!!!Nu am mai mancat de-o vesnicie:)Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Licuta. Eu n-am mai mancat niciodata pana acum. :)

      Ștergere
  3. Tare buna tochitura! Si mie mi-ai facut pofta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmmm, foarte buna, sotul meu ar fi cel mai incantat!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.