-600 g branza dulce de vaci
-250 g zahar
-200 g paste fainoase
-4 oua
-200 g smantana
-100 g stafide
-2 plicuri zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-6 foi de placinta
-80 g unt topit
Se bat albusurile spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia si se bat pana se albesc. Se adauga smantana, branza, coaja de lamaie si stafidele inmuiate in lapte. Pastele se fierb apoi se trec sub jet de apa rece si se amesteca si acestea cu crema de branza.
Intr-o tava termorezistenta unsa cu unt se pune o foaie de placinta. Se unge si aceasta cu unt topit si se pune a doua apoi a treia foaie. Se toarna crema de branza iar deasupra din nou se pun trei foi de placinta, unse fiecare cu unt topit. Se pune tava in cuptorul preincalzit aproximativ 45-50 minute. Sincera sa fiu nu m-am uitat la ceas. :))
Cu aceasta reteta particip la Provocarea lunii martie - Dulce Romanie, desi Vargabeles este o reteta pur ungureasca. :))
Se pudreaza cu zahar si se poate consuma calduta,
Deliciosa mai ales cu taietei de casa.
RăspundețiȘtergereMultumesc Micul.
ȘtergereFoarte buna!! Eu am reteta cu un fel de aluat, am sa fac si cu foi de placinta! Ti-a iesit tare bine! Pupici!
RăspundețiȘtergerePs.Ti-am trimis mail!!
Multumesc Adela. Mie mi s-a parut mai comod cu foile de placinta.
ȘtergereMerci pt. mail.
Foarte , foarte buna
RăspundețiȘtergereMultumesc Dorina.
ȘtergereMmm, ce buna e!!!Ce pofta mi-ai facut!Nu am mai facut de mult:)Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Licuta.
Ștergerefoarte foarte buna!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alinutza.
Ștergere