vineri, 3 septembrie 2010

Ciorba ardeleneasca cu usturoi (aita)


-1 piept de pui
-3 morcovi
-1 bucata de telina
-1 ceapa
-1 ardei
-4-5 catei de usturoi (se poate si mai mult)
-1 rosie decojita
-1 cescuta orez
-2 galbenusuri
-300 g smantana
-patrunjel verde
-putin otet


Pieptul de pui taiat cubulete, se pune la fiert in apa. Cand incepe sa fiarba, se aduna spuma, dupa care se adauga ceapa tocata marunt, ardeii cubulete, morcobii si telina cubulete sau date pe razatoarea mare si orezul spalat. Se pune sare dupa gust sau delikat. La final se adauga usturoiul zdrobit, galbenusurile frecate cu smantana si otetul dupa gust.
Aceasta e o varianta mai dietetica a ciorbei, insa legumele se pot cali in ulei si apoi sa se puna la fiert. Eu nu le-am calit, nici n-am pus ulei pentru ca imi place sa fie cu cat mai putina grasime.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.