marți, 14 decembrie 2021

Fursecuri spritate cu unt - Danish butter cookies


 Aceste fursecuri daneze cu unt sunt fragede si aromate, usor de facut si foarte pe placul celor mici. Copiilor le plac in general biscuitii iar acestia clar sunt o alternativa sanatoasa la biscuitii din comert. In fiecare an , copiii primesc din partea angajatorului pachete de Craciun, cu dulciuri. Printre dulciuri, si cate o cutie cu biscuiti cu unt, celebrele Danish butter cookie. Desi in pachete sunt si multe alte bunatati, aceste fursecuri dispar primele. Se gasesc sub diferite forme, unele sund decorate cu ciocolata, altele doar simple, presarate cu zahar. Am incercat sa le reproduc impreuna cu Daria, care m-a ajutat la decorat. Sigur ca de cate ori ma ajuta, face si cate o boacana. De aceasta data mi-a rasturnat pe masa, cutia cu bombonele. Dar importanta e intentia. 😁 

Ce pot sa spun e ca ea a fost cea mai incantata de aceste fursecuri vanilate cu unt si mi-a zis sa facem in fiecare sambata. Acestea contin numai ingrediente naturale, nu contin aditivi, nici maca praf de copt, asa ca sunt ideale si pentru copiii mai mici. Eventual varianta fara ciocolata si fara bombonele. 

Ingrediente

-200 g unt moale, cu 80% grasime

-100 g zahar pudra

-1 ou

-1 fiola esenta de vanilie

-300 g faina

-1 praf de sare

Punem untul moale si zaharul pudra intr-un bol si mixam 2-3 minute, pana devine spumos. Adaugam oul, vanilia si mixam in continuare. In final adaugam si faina si praful de sare. Mixam doar pana inglobam toata faina, nu mai mult. 

Punem compozitia intr-un posh cu varf stelat si spritam ineluse intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Mie mi-au iesit 23 de bucati, dar le-am facut destul de mari. Voi puteti sa le faceti mai mici si mai dragalase sau eventual sa le dati alte forme. 

Punem tava in frigider pentru o ora. Astfel, untul se va intari si inelusele isi vor pastra forma frumoasa. 

Preincalzim cuptorul la 170 C caldura sus-jos plus ventilatie si coacem fursecurile pe treapta a doua, timp de 15 minute. Atentie, sa nu se arda. Cand vedeti ca devin aurii pe margini, e momentul sa scoateti tava. Puneti fursecurile pe un gratar si lasati-le sa se raceasca, apoi le puteti decora. 

Eu am folosit 100 g ciocolata amaruie si bombonele colorate. Partea cu bombonelele i-a revenit Dariei. 💖.

Pastrati fursecurile in cutie de tabla inchisa ermetic. Dar va garantez ca nu rezista mult.





 
 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.