marți, 13 octombrie 2009

Prajitura cu prune



-10 linguri zahar
-7 linguri ulei
-o cutie sana sau un pahar de lapte
-14 - 15 linguri faina (depinde cat de gros iese aluatul, trebuie sa fie de consistenta aluatului de briose)
-1 praf de copt
-vanilie, coaja de lamaie, stafide

Se amesteca ouale cu zaharul, uleiul, sana sau lapte, aromele, eu le amestec cu mixerul ca merge foarte repede, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, se ajeaza deasupra prunele taiate pe jumatate, se coace la foc mic aproximativ 30 minute.
Se poate face cu orice fel de fructe de sezon, e foarte buna cu visine sau caise, piersici.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.