Tortul oreo este foarte apreciat de cei mici, dar si de cei mari, in egala masura.
Acesta e facut cam pe repede inainte, asa cum le fac pe toate in ultima perioada, pentru ca stau destul de prost cu timpul.
Ingrediente (forma de tort cu diametru 18 cm)
-150 g biscuiti oreo
-30 g unt topit
Crema:
-200 + 50 ml smantana lichida pentru frisca
-400 g mascarpone
-200 g ciocolata alba
-2 linguri zahar pudra
-10 g gelatina
-50 ml apa
-5 biscuiti oreo taiati in sferturi
Glazura:
-50 g ciocolata neagra
-30 ml smantana pentru frisca
-15 g unt
Decor:
-100 g mascarpone
-20 g zahar pudra
-50 ml frisca
Se macina biscuitii pentru crusta si se amesteca cu untul topit. Se pune compozitia pentru crusta in forma de tort si se taseaza cu o lingura.
Se hidrateaza gelatina in apa.
Se amesteca 200 ml smantana pentru frisca cu mascarpone si zaharul pudra si se bate cu mixerul. Peste crema rezultata se adauga ciocolata alba topita.
Smantana ramasa (50 ml) se incalzeste si se amesteca cu gelatina hidratata, apoi se toarna peste crema cu mascarpone si ciocolata alba. Se amesteca si se toarna un strat de crema peste crusta de biscuiti, se pun o parte din biscuitii taiati in sferturi, apoi din nou crema si restul biscuiti taiati in sferturi , Se pune tortul in frigider minim doua ore, dupa care se glazureaza cu ciocolata neagra topita, amestecata cu smantana lichida si unt.
Pentru decor, se bate frisca cu mascarpone si zahar si se decoreaza tortul cu aveline si jumatati de biscuiti oreo.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.