Trebuie sa va spun ca niciodata nu am fost o fana a dovleacului. Destul de tarziu am inceput sa consum dovleac copt si apoi supa crema de dovleac. Dar pana acu doi ani, n-am pregatit deserturi cu dovleac. Am inceput mai intai sa-l introduc in retete vegane, pentru Alex. Si surprinzator, am descoperit ca deserturile cu dovleac sunt foarte bune. 😂
Ei bine, acum am pregatit niste rulouri cu duvleac si scortisoara. Adica o varianta de cinnamon rolls dar cu dovleac. Au iesit exceptionale, cu aroma de scortisoara, cu o glazura fina de crema de branza cu unt si zahar vanilat.
Ingrediente:
-550 g faina
-130 g zahar
-2 galbenusuri
-200 ml lapte
-1 plic zahar vanilat
-50 g unt
-250 g piure de dovleac
Umplutura:
-100 g unt moale
-200 g zahar brun
-1 lingurita scortisoara
-100 g unt moale
-200 g zahar brun
-1 lingurita scortisoara
Glazura:
-50 g unt moale
-80 g crema de branza Philadelphia
-100 g zahar pudra vanilat
Trebuie sa va spun ca eu toate aluaturile le fac in masina de paine. Nu ma omor dupa framantat si masina de paine isi face treaba perfect si ma scuteste de mult timp si efort.
In cuva masinii de paine se pun mai intai laptele caldut, untul moale,
uleiul, galbenusurile, piureul de dovleac, zaharul, vanilia, faina si in
final drojdia. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si
dospire, care la masina mea e programul 8 si timp de 1 ora si 30 minute
ea isi va face treaba.
(In timpul framantarii, mai adaug 1-2 linguri de faina, in functie de consistenta aluatului. Daca acesta e prea lipicios si se lipeste de cuva masinii, adaug 1-2 linguri faina. Daca se formeaza o bila elastica si nelipicioasa, nu mai adaug faina in plus. )
Intre timp, se prepara crema, amestecand untul moale cu zaharul brun si scortisoara.
Aluatul crescut se intinde pe planseta infainata intr-o foaie
dreptunghiulara cam de jumatate cm grosime. Crema de unt se intinde
peste foaia, se ruleaza si se taie in rulouri de aproximativ doua degete
grosime. Mie mi-au iesit 12 bucati. Rulourile se pun intr-o tava pe
hartie de copt la distanta de aproximativ 1 cm intre ele pentru ca vor
mai creste in timpul coacerii. Tava astfel pregatita se acopera cu un
prosop de bucatarie si se mai lasa 30 minute sa creasca. Inainte de a introduce tava in cuptor, se stropesc rulourile cu putina smantana lichida pentru frisca, apoi se coc in
cuptorul preincalzit la 170 grade, pentru 35 minute. Dupa coacere, se glazureaza asa fierbinti. Smantana lichida are rolul de a le pastra moi si pufoase. Se servesc presarate cu nuci coapte si tocate grosier.















Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.