marți, 27 septembrie 2011

Papanasi




Poftiti la papanasi! Calzi, pufosi, cu smantana si dulceata de visine. Deliciosi!
Vine si reteta, numai putina rabdare sa aveti.

-500 g branza de vaci
-250 g faina
-2 oua
-80 g zahar
-coaja rasa de la o lamaie
-1 plic zahar vanilat
-1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie

-ulei pentru prajit

Pentru servit:
-zahar pudra
-smantana
-dulceata de visine

200 g faina se amesteca cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie. Se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie, branza de vaci si ouale. Restul de 50 g faina pastram pentru a putea lucra mai usor aluatul care e destul de lipicios.
Din aluat formam bile pe care le dam putin prin faina pentru a nu se lipi de masa de lucru cat timp asteapta sa le vina randul la prajit. :) Bilele de aluat le aplatizam, formam cu degetul o gaura in mijloc si le prajim in baie de ulei incins la foc mic. Atentie, sa nu fie focul prea tare pentru ca astfel ele se ard in exterior si raman necoapte in interior. Scoatem papanasii pe hartie absorbanta, apoi ii pudram usor cu zahar si ii servim cu smantana si dulceata. Eu am facut cateva bilute mai mici care mai apoi au crescut prea mult :), pentru o prezentare mai frumoasa ;)




13 comentarii:

  1. primul venit deci primul servit..portie dubla te rog ca sigur sunt deliciosi!pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei, gata! Am asteptat destul! Vreau reteta! Acum! :) Si daca tot pui si reteta, arunca si un papanas d-asta catre mine! Nu ma supar daca arunci si chiar 2! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-ai facut o poftaaaa! A trecut ceva timp de cand nu am mai facut, dar acum...trb. Pupici, draga mea! Felicitari pt tot ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-ai facut pofta... Ador papanasii!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Uite cum arata!Apetisanti si deliciosi!

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar daca am mancat zilele trecute mi-ai facut o poftaaaaaa si deci trebuie sa le refac...arata minunat ale tale asa ca fac biss zilele astea te pup si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Andreea, am pus si reteta . Nu e nimic complicat, oricine stie sa faca papanasi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Felis, si noua ne plac, si cand ma gandesc ca n-am facut de cativa ani!

    RăspundețiȘtergere
  9. si eu fac ceva de genu :) , sunt deliciosi !!!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.