joi, 17 octombrie 2024

Budinca de macaroane cu branza

 

Cred ca macaroanele cu branza sunt un fel de mancare foarte practic, cu care noi am crescut. De aceasta data , le-am facut sub forma de budinca, in tava si am mai adaugat pe langa branza si niste oua si smantana. 

Ingrediente:

-400 g macaroane

-200 g telemea

-250 g branza framantata (am avut in congelator)

-200 g smantana

-3 oua

-sare

-80 g mozzarella sau cascaval pentru ras deasupra


Mai intai se unge cu unt o tava termorezistenta.

Macaroanele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet (adica 8 minute), dupa care se scurg.

Ouale se bat cu putina sare, se adauga branza, telemeaua rasa si smantana. 

Intr-un castron incapator se pu macaroanele si se toarna peste ele amestecul de oua, branza si smantana.

Se omogenizeaza si se pune tot amestecul in tava unsa cu unt. 

Se coace budinca in cuptorul preincalzit la 180 C timp de 25-30 minute, pana se rumeneste deasupra.

Se serveste calda, dar merge si reincalzita a doua zi. :)










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.