Căpşunile sunt fructe de sezon ideal de consumat atât de către copii,
cât şi de către persoanele adulte şi în vârstă. Ele conţin săruri de
potasiu, fosfor, sodiu, calciu şi fier, vitaminele A, B1 şi B2. Au un
indice glicemic scăzut, putând fi consumate şi de către persoanele cu
diabet (în limitele hidraţilor de carbon admişi). Căpşunile sunt fructe
tonice, remineralizante, depurative, reechilibrante din punct de vedere
nervos şi endocrin. Primăvara se pot face cure exclusive de câte 1-1,5
kg pe zi, timp de 7-14 zile. Căpşunile conţin flavonoide, principii
bioactive foarte preţioase pentru menţinerea elasticităţii vaselor de
sânge, pentru buna funcţionare a inimii şi a circulaţiei sangvine.
Atenţie, persoanele alergice trebuie să evite căpşunile sub orice formă!
Livia Nena biolog nutriţionist
Capsunile sunt fructele mele preferate si in aceasta perioada cumpar zilnic, mai ales ca au aparut si capsunile noastre autohtone, mult mai bune si mai aromate decat cele de import. Desigur, ideal e sa le consumam ca atare, proaspete, dar se pot face o sumedenie de deserturi delicioase cu aceste fructe. Am sa va propun doar cateva, urmand ca pe parcursul sezonului sa mai completez lista.
Fara doar si poate, desertul meu preferat cu capsuni e
dar mai sunt si altele, cum ar fi
Numai bunatati!!!Yummy!Pupici!
RăspundețiȘtergerearata minunat toate! nici nu mai stiu care imi place mai mult sau care arata mai bine :). yumy toate. pup
RăspundețiȘtergerePavlova ta este incantatoare!
RăspundețiȘtergerePavlova arata demential! Sper sa fie destul de gustoase capsunile de acum pentru ca tare mi-a facut pofta!
RăspundețiȘtergereMultumesc. Pavlova e preferata mea, din pacate alor mei nu le place. Dar macar o data pe an, nu pierd ocazia de a ma rasfata cu acest desert delicios.
RăspundețiȘtergere