Pentru cosulete:
-200 g faina
-100 g unt
50 g zahar pudra
-1 galbenus de ou
-1 lingura apa rece
Se amesteca toate ingredientele si aluatul rezultat se pune in frigider
pentru 1 ora. Se intinde apoi, se decupeaza cerculete care se pun in
cosuletele de tabla unse in prealabil cu ulei/margarina/unt. Se inteapa
cu furculita sa nu se umfle si se coc 25 minute, pana devin aurii.
Crema de vanilie:
-250 ml lapte
-1 lingura faina sau amidon
-1 ou
-2-3 linguri zahar
-esenta de vanilie
Se amesteca toate ingresientele si se fierbe crema pana capata consistenta unei budinci. Se repartizeaza crema in cosulete.
Mousse de capsuni:
-250 g capsuni
-3 linguri zahar (se poate si mai mult)
-1 lingurita gelatina
-1 lingura apa
-250 ml frisca
Fructele se zdrobesc cu mixerul vertical. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul si se incalzeste pana aproape de fierbere. Apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca si se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste frisca batuta. Crema obtinuta se pune intr-un posh si se orneaza tartele umplute cu crema de vanilie.
-1 lingurita gelatina
-1 lingura apa
-250 ml frisca
Fructele se zdrobesc cu mixerul vertical. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul si se incalzeste pana aproape de fierbere. Apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca si se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste frisca batuta. Crema obtinuta se pune intr-un posh si se orneaza tartele umplute cu crema de vanilie.
Dragalase, aromate, delicioase.
Enjoy!
Apetisante!
RăspundețiȘtergereMmm... As vrea si eu la cafeaua de dimineata!!...
RăspundețiȘtergereVanilie, capsuni si aluat fraged...ce poate fi mai bun? Arata si f. dragut!
RăspundețiȘtergereYammy.....delicioase:)!!!!
RăspundețiȘtergereAhaaa, capsuni! Si eu sunt topita dupa aceste fructe :)
RăspundețiȘtergereArata superb cosuletele tale, eu le-am mancat deja din priviri!