marți, 5 aprilie 2011

Urzici cu usturoi si lapte


Daca tot am fost sambata la padure am cules si o plasa de urzici. Nu-mi mai simteam degetele de la mana dreapta :)  dar ce mai conteaza? Am petrecut o zi in natura, ne-am distrat, ne-am simtit bine. 
Sambata seara am preparat si urzicile, care se fac foarte usor si in foarte multe feluri. In perioada aceasta e bine sa consumam cat mai multe urzici, spanac, "buruieni". :) Urzicile sunt o sursa bogata de fier, au proprietati tonice, antioxidante, detoxifiante. 
Mie nu-mi plac decat facute cu lapte, la fel cum gatesc si spanacul.

-1 plasa de urzici :) (nu le-am cantarit dar cred ca era mai mult de 500 g)
-500 ml lapte
-3 linguri faina
-2 linguri ulei
-2 bucati usturoi (se poate si mai mult)
-sare dupa gust


Urzicile se oparesc ( eu le-am fiert vreo 5 minute).
Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga, apoi dupa ce s-au racit se toaca marunt. (Eu le-am tocat cu mixerul vertical).


Din ulei, faina, lapte se face un sos bechamell, in care se pune spanacul, usturoiul zdrobit si sarea dupa gust. Se fierbe 5 minute amestecand in continuu sa nu se prinda. Se serveste cu ochiuri, snitele, chiftele, etc.




6 comentarii:

  1. ça doit être délicieux j'aime beaucoup
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  2. Még soha nem ettem csalánt!nem csip?de nagyon guszta!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Koszonom Piroska. Nem csip, csak amikor le szeded, de amiutan le forazod nem csip. En ugy keszittem mind a spenotot.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmmmm... tare bun trebuie sa fi fost...

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.