vineri, 2 iulie 2010

Dulceata de visine


-2 kg visine
-1 kg zahar
-2 plicuri gelfix 2:1

Visinele se spala,  se curata, se scot samburii avand grija sa ramana intregi si frumoase.
Plicurile de gelfix se amesteca cu zaharul si se pun peste visine.


Se amesteca si se pune vazul pe foc mic. In momentul in care incepe sa fiarba, se adauga tot zaharul si se aduce din nou la fierbere. DDin momentul in care incepe sa fiarba, se lasa 3 minute, timp in care se poate lua spuma cu o lingura.  Oricum va mai ramane si spuma ca nu se poate aduna toata. :)



Se pune dulceata in borcane uscate si sterilizate. Se intorc borcanele pe capac timp de 5 minute.
Din aceasta cantitate de fructe mi-au iesit 9 borcane de dulceata. E foarte buna,mai ales la pancakes. 


Si toate borcanele de dulceata (visine si capsuni) ca doar le-am facut in aceeasi zi.


2 comentarii:

  1. Nu prea sunteti mancatori de gem nici voi daca pui asa putin:)
    Eu pe vremuri eram 2 pers si puneam mai mult, acum nu mai mancam asa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici noi nu mancam decat cu clatite.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.