duminică, 20 februarie 2011

Paleuri cu ciocolata



Reteta am luat-o de aici, de la Mirela.  (Crismir) Multumesc Miurela, sunt foarte bune paleurile. 
Ingrediente:
-200 gr. unt
-200 gr. zahar pudra
-4 oua
-300 gr. faina
-coaja de lamaie rasa
-1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:
Untul moale se amesteca cu zaharul pudra.
Se adauga vanilia, coaja de lamaie,ouale,faina,continuind amestecarea cu mixerul. Rezulta o compozitie spumoasa, dupa cum se poate vedea in imagine.


Compozitia se pune intr-un posh si se spriteaza gramajoare. Lasati o distanta considerabila intre gramajoare pentru ca la copt ele se latesc destul de mult. Ale mele s-au cam lipit si nu  arata prea frumos.


Se coc repede, in momentul in care marginile devin aurii e semn ca sunt gata.


Crema:
-150 ml frisca lichida
-100 g ciocolata amaruie

Intr-un vas se pune frisca lichida, ciocolata rupta bucatele si se pune pe baie de aburi amestecand pana se topeste ciocolata. Crema se pune in frigider minim doua ore, dupa care se bate cu mixerul pana devine spumoasa.


S lipesc cate doua fursecuri dupa care se glaseaza cu ciocolata.






4 comentarii:

  1. Cris,ti-au iesit super!!!Excelente!!Ma bucur ca v-au placut!!
    Te pup si-ti doresc inca o data La multi ani si distractie placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte frumos ti-au iesit.O seara placuta!!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.