Pentru aluat am folosit reteta de aici .
-500 g faina
-1 cub de drojdie proaspata
-1 lingurita sare
-250 ml lapte
-1 lingurita zahar
-2 linguri ulei de masline
-putina apa (aproximativ 100 ml)
-1 lingurita sare
-250 ml lapte
-1 lingurita zahar
-2 linguri ulei de masline
-putina apa (aproximativ 100 ml)
Din ingredientele de mai sus se framanta aluatul, pana cand acesta nu se mai lipeste si peretii vasului raman curati. Asa arata aluatul framantat, acelasi pe care il folosesc si la paine.
Aluatul se intinde intr-o foaie dreptunghiulara, se unge cu ketcup, peste el se pun branza, sunca, masline, ciuperci (resturi de prin frigider :) ). Se ruleaza, se taie felii cam de doi cm.
Feliile de mini pizza se ung cu galbenus de ou, deasupra se presara cascaval ras
si se pun in cuptor pana se rumenesc.
Aici, alaturi de alte aperitive delicioase, trigoane cu ciuperci .
Bine arata... ia-i facut pofta... AI votul nr 7 de la mine la supa de gulii umplute... Bafta... te pup
RăspundețiȘtergereImi place ideia, rustic, simpatice, super...
RăspundețiȘtergereSuper ideea sa le rulezi si sa le tai asa, este prima oara cand am vazut mini pizza in aceasta forma, mult mai usor decat sa le tai rondele din aluat. De unde ti-a venit ideea? :) Insa, daca pui prea multe toppinguri, oare o sa cada din "rulada de pizza" dupa ce le tai felii?
RăspundețiȘtergere