duminică, 31 iulie 2011

Varza a la Cluj


-1 varza cam de 1.5 kg
-500 g carne tocata
-1 ceasca orez
-1 ceapa
-1 morcov
-3 rosii
-200 ml suc de rosii
-marar si cimbru
-sare, piper
-smantana

Varza se taie ca si pentru salata,se freaca putin cu sare,apoi se caleste in ulei. Puteti adauga cimbru, suc de rosii, sare,piper, etc.
Separat se toaca ceapa, se caleste in ulei,se adauga carnea tocata,orezul,morcovul ras si putina apasi se lasa sa fiarba pana cand orezul e fiert. Intr-un vas termorezistentpunem un strat de varza calita, peste ea asezam felii de rosii decojite in prealabil, marar si cimbru proaspat, apoi compozitia de carne cu orez, din nou varza iar deasupra ultimul strat va fi format tot din felii de rosii, cimbru,marar.  Turnam deasupra suculde rosii si punem in cuptor vreo 40 de minute. Se serveste cu smantana.





4 comentarii:

  1. Cristinico,tare harnicuta ai fost azi,iar cu varzica asta m-ai omorat de pofta ca nu am mai facut de mult timp!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc draga mea. Am mai facut si un tortulet dar cred ca il postez maine.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Hm ce bunatate ai pregatit azi, chiar de mult nu am facut!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.