-1 varza cam de 1.5 kg
-500 g carne tocata
-1 ceasca orez
-1 ceapa
-1 morcov
-3 rosii
-200 ml suc de rosii
-marar si cimbru
-sare, piper
-smantana
Varza se taie ca si pentru salata,se freaca putin cu sare,apoi se caleste in ulei. Puteti adauga cimbru, suc de rosii, sare,piper, etc.
Separat se toaca ceapa, se caleste in ulei,se adauga carnea tocata,orezul,morcovul ras si putina apasi se lasa sa fiarba pana cand orezul e fiert. Intr-un vas termorezistentpunem un strat de varza calita, peste ea asezam felii de rosii decojite in prealabil, marar si cimbru proaspat, apoi compozitia de carne cu orez, din nou varza iar deasupra ultimul strat va fi format tot din felii de rosii, cimbru,marar. Turnam deasupra suculde rosii si punem in cuptor vreo 40 de minute. Se serveste cu smantana.
Cristinico,tare harnicuta ai fost azi,iar cu varzica asta m-ai omorat de pofta ca nu am mai facut de mult timp!
RăspundețiȘtergereMultumesc draga mea. Am mai facut si un tortulet dar cred ca il postez maine.:)
RăspundețiȘtergereHm ce bunatate ai pregatit azi, chiar de mult nu am facut!
RăspundețiȘtergereE foarte buna..si noua ne place
RăspundețiȘtergere