luni, 12 iulie 2010

Tort "Padurea Neagra"


Blat:

-6 oua
-6 linguri zahar
-1 vanilie
-2 linguri ulei
-1 lingura apa
-6 linguri faiana
-1 praf de copt
-2 liinguri cacao

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatulpana trece testul cu scobitoarea.


Dupa ce s-a racit complet, blatul se taie in trei parti egale. Sau daca vreiti sa aveti trei foi perfecte,impartiti aluatul in 3 parti egale si coaceti separat blaturile.


Pentru umplut blaturile avem nevoie de 600 ml frisca (din care oprim putin si pentru ornat) si 1 kg de visine . Din jumatate de kg visine vom face un jeleu de visine iar restul le vom pune peste frisca.
Jeleu de visine:

-500 g visine
-1 budinca vanilie
-160 g zahar
-300 ml apa

Se amesteca visinele cu zaharul, peste ele se toarna praful de budinca diluat cu apa si se fierbe jeleul la foc mic.


Blaturile se insiropeaza cu visinata. (cam 3 linguri la fiecare blat)
Peste primul blat insiropat se pune o treime din jeleu.


peste jeleu se pune un strat de frisca batuta si visine (evident fara samburi :D )


Apoi urmatorul blat si procedam la fel si apoi ultimul blat. Tortul se imbraca in frisca si se rade ciocolata deasupra sau se poate orna dupa imaginatie. 



Sectiunea




22 de comentarii:

  1. criss ti-a iesit superrrrr!sincere felicitari draga mea.te pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  2. trop trop gourmand ce gâteau
    il me donne faim même à cette heure-ci
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristina:
    te quedó preciosa y debe estar riquísima. Te felicito!!!!
    Un gran abrazo
    edith
    La Brujita

    RăspundețiȘtergere
  4. Merci Fimere. Je suis tellement heureuse que vous aimiez mon gâteau.

    RăspundețiȘtergere
  5. Gracias Jose Manuel. Me alegro que te gusta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Gracias Edith, muy amable de tu parte. Un abrazo para ti tambien.

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesanta reteta. De unde ai luat-o? Eu am alta reteta de padurea neagra, blatul e fara oua.
    Oare care e reteta originala?:))

    RăspundețiȘtergere
  8. Bianca, nu cred ca are prea mare importanta care e reteta originala, pana la urma fiecare reteta se poate adapta dupa gustul fiecareia. Reteta e una proprie, am studiat mai multe, pana la urma am facut asa cum mi-a venit atunci pe moment. :d

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata foarte, foarte bine si apetisant.
    Noua ne place tare mult tortul asta.
    Sa ai o zi cat mai frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc Micul. O zi frumoasa si tie.

    RăspundețiȘtergere
  11. AMIGA QUE TORTA MAS RICA
    COMO VAN LAS VACACIONES CON TU HIJO ?
    AQUI CON TEMPERATURA BAJO CERO ME GUSTA EL FRIO
    BESOS QUE DISFRUTES TUS VACACIONES

    RăspundețiȘtergere
  12. Gracias Angelica. Mi vacasion se acabo pero en agosto me voy de vacaciones en las montañas y el campo.

    RăspundețiȘtergere
  13. Este perfect tortul iar sectiunea este apetisanta rau.Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  14. Arata de milioane, ce mai...O seara placuta si salutari din Hamburg! Cami

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc Nela, dar e departe de perfectiune. Insa e foarte foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc mult Cami. Salutari si tie din Tg. Mures.

    RăspundețiȘtergere
  17. Que casualidad, mi ultima entrada es esta tarta Selva Negra, pero a ti te ha quedado espectacular...un besito

    RăspundețiȘtergere
  18. Gracias MaJose. Tu torta tambies es rica y sabrosa.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ce bine arata. Sotul meu ar fi incantat cu o asemenea felie. Bine ca nu vede ce fac eu pe aici, ca m-ar pune la treaba. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc Ghiocel.Eu zic ca merita sa-l rasfeti cu o felie de tort.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.