Blat:
-6 oua
-6 linguri zahar
-1 vanilie
-2 linguri ulei
-1 lingura apa
-6 linguri faiana
-1 praf de copt
-2 liinguri cacao
Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatulpana trece testul cu scobitoarea.
-6 oua
-6 linguri zahar
-1 vanilie
-2 linguri ulei
-1 lingura apa
-6 linguri faiana
-1 praf de copt
-2 liinguri cacao
Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatulpana trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a racit complet, blatul se taie in trei parti egale. Sau daca vreiti sa aveti trei foi perfecte,impartiti aluatul in 3 parti egale si coaceti separat blaturile.
Pentru umplut blaturile avem nevoie de 600 ml frisca (din care oprim putin si pentru ornat) si 1 kg de visine . Din jumatate de kg visine vom face un jeleu de visine iar restul le vom pune peste frisca.
Jeleu de visine:
-500 g visine
-1 budinca vanilie
-160 g zahar
-300 ml apa
Se amesteca visinele cu zaharul, peste ele se toarna praful de budinca diluat cu apa si se fierbe jeleul la foc mic.
Jeleu de visine:
-500 g visine
-1 budinca vanilie
-160 g zahar
-300 ml apa
Se amesteca visinele cu zaharul, peste ele se toarna praful de budinca diluat cu apa si se fierbe jeleul la foc mic.
Blaturile se insiropeaza cu visinata. (cam 3 linguri la fiecare blat)
Peste primul blat insiropat se pune o treime din jeleu.
Peste primul blat insiropat se pune o treime din jeleu.
peste jeleu se pune un strat de frisca batuta si visine (evident fara samburi )
Apoi urmatorul blat si procedam la fel si apoi ultimul blat. Tortul se imbraca in frisca si se rade ciocolata deasupra sau se poate orna dupa imaginatie.
Sectiunea
criss ti-a iesit superrrrr!sincere felicitari draga mea.te pup cu drag
RăspundețiȘtergeretrop trop gourmand ce gâteau
RăspundețiȘtergereil me donne faim même à cette heure-ci
bonne soirée
Te ha quedado preciosa.Saludos
RăspundețiȘtergereCristina:
RăspundețiȘtergerete quedó preciosa y debe estar riquísima. Te felicito!!!!
Un gran abrazo
edith
La Brujita
Multumesc Sarah. Te pup si eu.
RăspundețiȘtergereMerci Fimere. Je suis tellement heureuse que vous aimiez mon gâteau.
RăspundețiȘtergereGracias Jose Manuel. Me alegro que te gusta.
RăspundețiȘtergereGracias Edith, muy amable de tu parte. Un abrazo para ti tambien.
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta. De unde ai luat-o? Eu am alta reteta de padurea neagra, blatul e fara oua.
RăspundețiȘtergereOare care e reteta originala?:))
Bianca, nu cred ca are prea mare importanta care e reteta originala, pana la urma fiecare reteta se poate adapta dupa gustul fiecareia. Reteta e una proprie, am studiat mai multe, pana la urma am facut asa cum mi-a venit atunci pe moment. :d
RăspundețiȘtergereArata foarte, foarte bine si apetisant.
RăspundețiȘtergereNoua ne place tare mult tortul asta.
Sa ai o zi cat mai frumoasa.
Multumesc Micul. O zi frumoasa si tie.
RăspundețiȘtergereAMIGA QUE TORTA MAS RICA
RăspundețiȘtergereCOMO VAN LAS VACACIONES CON TU HIJO ?
AQUI CON TEMPERATURA BAJO CERO ME GUSTA EL FRIO
BESOS QUE DISFRUTES TUS VACACIONES
Gracias Angelica. Mi vacasion se acabo pero en agosto me voy de vacaciones en las montañas y el campo.
RăspundețiȘtergereEste perfect tortul iar sectiunea este apetisanta rau.Te pup.
RăspundețiȘtergereArata de milioane, ce mai...O seara placuta si salutari din Hamburg! Cami
RăspundețiȘtergereMultumesc Nela, dar e departe de perfectiune. Insa e foarte foarte bun.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Cami. Salutari si tie din Tg. Mures.
RăspundețiȘtergereQue casualidad, mi ultima entrada es esta tarta Selva Negra, pero a ti te ha quedado espectacular...un besito
RăspundețiȘtergereGracias MaJose. Tu torta tambies es rica y sabrosa.
RăspundețiȘtergereCe bine arata. Sotul meu ar fi incantat cu o asemenea felie. Bine ca nu vede ce fac eu pe aici, ca m-ar pune la treaba. Felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc Ghiocel.Eu zic ca merita sa-l rasfeti cu o felie de tort.
RăspundețiȘtergere