luni, 4 decembrie 2023

Cheesecake vegan cu jeleu de zmeura

 

Daca va spun ca am facut cel mai bun cheesecake vegan, ma credeti?

Nici mie nu mi-a venit sa cred cat de bun a iesit. Va spun doar ca cine nu stie cu ce ingrediente este facut acest cheesecake, cu greu va face diferenta intre unul adevarat si acesta vegan.

Acesta contine tofu natur. Iar tofu, se stie ca nu prea are niciun gust daca nu e preparat in vreun fel. Are textura de branza si cam atat. Gustul lipseste cu desavarsire. Tocmai de aceea se poate integra in foarte multe retete si pregati in foarte multe feluri. De aceasta data, a ajuns in primul meu cheesecake vegan. Nu si ultimul, cu siguranta. 

Pe Alex l-am dat pe spate cu acest cheesecake, astfel ca vor urma si altele.

Ingrediente crusta:

-250 g biscuiti digestivi

-80 g zahar pudra

-100 g ulei de cocos topit


Ingrediente crema pentru cheesecake:

-400 g tofu natur (Lidl)

-150 g zahar pudra

-400 g crema de cocos (Lidl)

-3 linguri amidon

-coaja rasa de la o limeta

-1 fiola esenta de vanilie


Jeleu de zmeura:

-250 g zmeura (congelata am avut)

-2 linguri zahar

-1 lingura apa

-2 lingurite amidon

Pentru crusta, se macina biscuitii, se amesteca cu zaharul pudra si uleiul de cocos topit. Se pune compozitia de biscuiti in tava de tort cu inel detasabil, cu diametru 22 cm. 

Se niveleaza cu o lingura si se batuceste sa fie cat de cat o crusta compacta. E putin mai greu de lucrat cu uleiul de cocos decat cu unt topit, pentru ca biscuitii nu se leaga atat de usor. 

Pentru crema, se pun in vasul unui blender toate ingredientele si se mixeaza la viteza maxima pana cand rezulta o crema fina. Crema se toarna peste crusta de biscuiti si se introduce tava n cuptorul preincalzit la 130 C pentru 30 minute, apoi se creste temperatura la 160 C si se mai coace 30 minute.

Se scoate prajitura din cuptor si se lasa sa se raceasca, dupa care se pune jeleul de zmeura deasupra. 

Pentru jeleul de zmeura, se pune zmeura congelata intr-o cratita, se adauga apa si se fierbe putin pana se sfarama zmeura, apoi se paseaza printr-o sita astfel incat sa se separe semintele si sa rezulte un piure fin. Piureul de zmeura se amesteca cu zaharul si amidonul si se fierbe pana se ingroasa putin. 

Se toarna jeleul peste crema de branza si se pune cheesecakeul in frigider pana  se intareste jeleul, apoi se poate felia.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.