sâmbătă, 7 mai 2022

Chili vegetarian

 

Alex al meu era fan "Chili con carne". Ii gateam cate o portie cam la doua-trei saptamani, atat de mult ii placea. Dar brusc, a devenit vegetarian si a trebuit sa adaptez mancarurile lui preferate care contineau carne. Si cred ca mi-a reusit, pentru ca Alex a zis ca e senzationala varianta vegana de Chili con carne. Intr-adevar, mi-a placut si mie foarte mult.

Ingrediente:

-2 conserve fasole rosie

-1/2 conserva porumb

-1conserva rosii cuburi

-1 ceapa galbena

-1 ceapa rosie

-2 ardei capia

-2 morcovi

-2 catei de usturoi

-100 g granule de soia  fierte in apa cu sare

-1 lingurita chili

-sare

-piper

-1/2 lingurita chimion

-2 linguri ulei

-300 ml apa

Se curata legumele si se toaca marunt ceapa, se taie cubulete ardeii si morcovii si se calesc in ulei. Se adauga usturoiul , apoi, dupa ce legumele s-au inmuiat, se adauga apa si se lasa la fiert pana cand legumele sunt aproape gatite. Se adauga granulele de soia fierte in prealabil si scurse de apa, condimentele si sefierb aproximativ 5 minute. Se adauga apoi rosiile din conserva si dupa inca 5 minute, se adauga fasolea scursa de apa si boabele de porumb. Se mai lasa 2-3 minute si e gata. Se serveste cu orez basmati sau cu lipie, paine turceasca sau cum preferati.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.