sâmbătă, 14 mai 2022

Mahalabia (Muhallebi)

 


Mahalabia sau Muhallebi este un desert traditional arabesc, pregatit indeosebi in perioada Ramadanului. E o budinca simpla si delicioasa si se prepara in maxim 10 minute. 

Este aromata de obicei cu apa de flori de trandafiri, apa de flori de portocal sau cardamom. Si se decoreaza cu fistic. Eu am presarat si cativa fulgi de migdale. Eu am cumparat apa de trandafiri special pentru acest desert. 

Ingrediente pentru 5 portii:

-500 ml lapte

-100 ml smantana lichida pentru frisca

-3 linguri amidon

-4 linguri zahar

-1 lingura apa de trandafiri

 

Intr-un vas se pune laptele, smantana lichida, amidonul si zaharul si se amesteca cu un tel, apoi se fierbe budinca la foc mic, amestecand in continuu sa su se prinda. Cand es-a ingrosat, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se amesteca din cand in cand sa nu faca pojghita, apoi dupa ce s-a racorit putin,  se pune in cupe de sticla. 

Se decoreaza cu fistic, migdale, nuci sau orice va place. Se pun cupele in frigider cel putin o ora si se serveste budinca rece.










 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.