Saptamana trecuta i-am facut lui Alex cele mai bune Vegan cinnamon rolls vegane.
Ieri,
 pentru ca voia ceva bun si dulce am ales sa ii fac tot niste rulouri, 
de aceasta data cu mere caramelizate si scortisoara. Recunosc, am optat 
pentru aceasta varianta, pentru ca masina de paine ma ajuta mult, 
practic face toata treaba in locul meu. Ma rog, ce tine de framantat... 
Si cum nu aveam prea mult timp, a fost solutia salvatoare pentru o zi de
 duminica. 😀
Ingrediente aluat:
-500 g faina
-1 varf de cutit sare 
-100 g zahar
-250 ml lapte vegetal (cocos in cazul de fata)
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie bio
-80 ml ulei
-1 plic drojdie uscata
-putina pudra de turmeric pentru culoare 
+
-1 lingura unt de cocos
-80 g zahar brun
-1 lingurita scortisoara 
-fulgi de migdale
 Aluatul, ca de obicei, l-am facut la masina de paine. In cuva masinii de
 paine am pus mai intai laptele caldut, uleiul, zaharul, sarea, aromele 
si la final faina, pudra de curcuma si drojdia uscata. Am setat masina 
pe programul de framantare si dospire si dupa o ora si jumatate am avut 
un aluat crescut, pufos si foarte matasos la atingere.
Umplutura:
-5 mere 
-100 g zahar
-1 lingurita scortisoara
-1 lingura unt de cocos 
-zeama de la o jumatate de lamaie 
Merele
 se curata de coaja, se scot cotoarele si se taie cubulete. Se stropesc 
imediat cu sucul de lamaie, pentru a evita oxidarea.
Intr-o
 tigaie antiaderenta se pune untul de cocos si se adauga merele. se 
calesc 5 minute pana se evapora apa din ele. Se adauga zaharul si 
scortisoara si se gatesc merele pana se inmoaie . Merele se vor 
carameliza frumos.
Aluatul
 crescut se intinde intr-o foaie dreptunghiulara cam de 1 cm grosime. Se
 unge cu untul de cocos moale, se presara zaharul brun si scortisoara. 
Se intind merele si se ruleaza aluatul. Cu un cutit care taie foarte 
bine, se imparte ruloul in 12 bucati egale, care se pun intr-o tava 
tapetata cu hartie de copt. 
Peste rulouri puteti presara fulgi de migdale. Se acopera tava cu un prosop si se mai lasa rulourile sa creasca 20-30 minute.
Dupa acest timp, am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180 C 
(caldura sus-jos) si am copt rulourile 30 minute. In functie de ce fel 
de cuptor aveti, s-ar putea sa mai fie nevoie sa le lasati 5 minute.
Absolut senzationale, pufoase, delicioase. 
 












Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.