joi, 22 octombrie 2009

Pizza (favorita lui Alex)


 
Pentru blat avem nevoie de:

- 500 g faina
- 1 lingurita sare
- 25 g (un cub) drojdie sau un plic drojdie uscata
- 1 lingura ulei de masline
- apa calduta+lapte

Se pune faina pe masa de lucru, se adauga sarea, uleiul si apa calda in care s-a pus drojdia. Daca folosim drojdie uscata e si mai simplu, amestecam drojdia cu faina si apoi turnam apa. Se framanta aluatul, se lasa o jumatate de ora sa creasca pana isi dubleaza volumul si arata cam asa:


In tava unsa cu ulei se pune aluatul intins. Peste aluat punem sosul de ciuperci.


Sos de ciuperci:

- o ceapa
- 400-500 g ciuperci
- 250 ml suc de rosii
- sare, piper, oregano,

Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga ciupercile. Daca folositi si coditele, adaugati mai intai coditele si caliti, pentru ca sunt mai tari. Se adauga suc de rosii si condimente dupa gust. Sosul nu trebuie sa fie subtire.


Peste sos se adauga dupa preferinta salam, sunca, masline, cascaval, ardei, rondele de ceapa si ce mai vreti.

 

Se coace aproximativ 25 minute,



Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.