In ultima perioada am tot facut tarte de tot felul. Azi a venit randul ciocolatei. De fapt am vrut sa-l surprind pe Alex cu un desert spectaculos, cu gust intens de ciocolata. Si am reusit realmente sa-l dau pe spate nu doar pe Alex ci pe toti ai casei. Tarta aceasta cu crusta frageda si umplutura cremoasa e delicioasa si va recomand sa o incercati. Sigur imi veti da dreptate.
Ingrediente crusta:
-200 g faina
-50 g faina de migdale
-90 g zahar pudra
-120 g unt rece
-1 ou mic
-putina sare
Pentru aluatul fraged, punem intr-un bol faina, sarea, zaharul pudra si faina de migdale. Adaugm untul rece taiat cubulete. Amestecam cu varfurile degetelor pana capata un aspect de firimituri. Adaugam oul si framantam pana obtinem o bila de aluat. Nu insistam prea mult, pentru ca nu vrem un aluat elastic. Invelim aluatul in folie alimentara si il punem in frigider pentru 30 minute.
Crema de ciocolata:
-250 g ciocolata amaruie
-200 g unt
-250 g mascarpone
-150 g zahar
-40 g amidon
-1 fiola esenta de rom
Ciocolata se pune intr-un vas pe baie de aburi impreuna cu untul si se amesteca din cand in cand pana se topesc si rezulta o crema lucioasa.
Ouale se bat spuma cu zaharul, pana se deschid la culoare si zaharul se topeste. Se adauga mascarpone, amidonul si esenta de rom si se amesteca cu mixerul . In final se adauga ciocolata topita cu unt. Se omogenizeaza. Va rezulta o crema de ciocolata fina si aromata.
Aluatul se intinde intr-o forma de tort detasabila. Se inteapa cu furculita pentru a nu se umfla in timpul coacerii. Se toarna crema de ciocolata si se coace tarta in cuptorul preincalzit la 170 C, timp de 45 minute. Incercati cu o scobitoare. Umplutura va avea o crusta crocanta deasupra iar interiorul va fi cremos. Se lasa apoi sa se raceasca, dupa care se pune tarta in frigider minim 2 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.