Acesta e cel mai rapid desert de vara, pe care il puteti pregati cu orice fruct de sezon. Mie cel mai mult imi place cu cirese si visine, dar nu refuz nici o felie cu caise. Drept dovada, intr-o saptamana l-am facut de doua ori.
Clafoutis este un desert frantuzesc foarte cunoscut si foarte popular. Compozitia este ca aceea de clatite, dar textura prajiturii e una de budinca. Este extrem de simpla si rapida, astfel ca oricine se poate rasfata in cateva minute cu un desert delicios. Merge perfect cu o cupa de inghetata sau doar pudrata cu zahar.
Am vazut ca mai multe persoane spuneau ca in reteta originala (cea cu cirese) nu se scot samburii, ceea ce sincer mi se pare o mare prostie. Francezii in general sunt recunoscuti pentru eleganta si pentru retetele lor rafinate. Mi-e greu sa cred ca mergi intr-o cofetarie sau cafenea si mananci o felie de prajitura si te apuci sa scuipi samburii de cirese . In fine, nu contest ca asa o fi pregatit cineva prajitura, dar cred mai degraba ca a fost o greseala si nu a lasat intentionat ciresele cu samburi. 😀
De aceasta data am pregatit clafoutis cu caise si a fost o alegere fericita.
Ingrediente:
-400 g caise
-4 oua
-120 g zahar
-1 fiola esenta de vanile
-50 g unt topit
-130 g faina
-240 ml lapte
-un varf de cutit sare
Se pregateste o tava de tarta termorezistenta. Se unge cu unt si pe presara o lingura de zahar.
Caisele se spala, se sterg cu hartie de bucatarie, se taie in doua, se scot samburii si se pun caisele in tava pregatita.
Intr-un bol se pun restul ingredientelor si se amesteca cu un tel sau cu mixerul cat sa se omogenizeze. Se toarna compozitia peste fructe si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 160 C. Se coace prajitura timp de 50 minute, dupa care se scoate, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar vanilat.
Cam asta e tot, cu un efort minim obtineti un desert delicios.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.