Prajiturelele acestea sunt si frumoase si delicate si delicioase. Si se pot face in foarte multe variante. De aceasta data, le-am facut cu ciocolata si fistic. NU DUBAI, ca deja sunt alergica de cate ori vad ca tot ce contine fistic si ciocolata, se numeste "Dubai". Doar Madlene cu fistic si ciocolata. 😀
Ingrediente:
-3 oua
-150 g zahar
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-100 g unt topit
-70 ml lapte
-250 g faina
-50 g fistic macinat
-1 plic praf de copt
Ouale se bat spuma
impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand isi dubleaza volumul
si se albesc. Se adauga apoi laptele, untul topit, faina amestecata cu
fistic si praful de copt si coaja de lamaie. Se omogenizeaza, apoi cu o lingurita
se repartizeaza compozitia in formele de Madlene. Mie imi plac tare mult
aceste forme de silicon, pentru ca nu trebuie unse, nu se lipesc,
prajiturile se pot scoate frumos, deci sunt foarte practice. Asadar, se
coc Madlenele timp de 15-20 minute, la 170 C, caldura sus-jos, fara ventilatie.. Se scot cu grija, se lasa sa se raceasca .
Decor:
-100 g ciocolata amaruie
-fistic tocat grosier
Ciocolata se topeste pe baie de aburi. Eu nu am adaugat nimic la ciocolata, am lasat doar ciocolata topita.
Am uns formele de silicon cu ciocolata topita, am pus inapoi madlenele in forme si am pus formele in frigider 20 minute.
Dupa cele 20 de minute, am scos formele de silicon din frigider si am scos cu grija madlenele din forma.
Pe unele le-am decorat cu putina ciocolatta topita si fistic macinat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.