sâmbătă, 23 octombrie 2010

Clatite cu branza si sos de vanilie



Pentru clatite:
-350 g faina
-2 oua
-1 pachet zahar vanilat
-coaja de lamaie
-5 linguri ulei
-400 mllapte
-putina apa minerala

Pentru crema de branza:
-500 g branza de vaci
-zahar dupa gust
-1 vanilie
-coaja de lamaie
-3 galbenusuri
-stafide

Pentru sosul de vanilie:
-2 galbenusuri
-2 linguri amidon
-2 linguri zahar
-1 zahar vanilat
-400 ml lapte

Pe fiecare clatita se pune o lingura generoasa de crema de branza,


se ruleaza si se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt.


Peste clatite se pun cele 3 albusuri batute spuma cu 6 linguri zahar.


Se pune tava in cuptor pana se rumeneste bezeaua.


Se servesz cu sosul de vanilie, eventual pudrate cu scortisoara.



6 comentarii:

  1. Un deliciu!Numai bunatati gasesc aici pe blogul tau !te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai observat? A venit Toamna, afara ,in blogosfera si mai ales in Dulcea Romanie.Si nu asa cu traista goala ci cu o noua provocare " nuci si usturoi" :)Te astept sa ni te alaturi :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Merci furnicuto. Am preluat provocarea.

    RăspundețiȘtergere
  4. cum se prepara sosul de vanilie?
    se amesteca pur si simplu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Se amesteca toate si se fierb ca si o crema de vanilie numai ca mult mai fluid.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.