joi, 17 decembrie 2009

Gogosele cu iaurt



Gogosile cu iaurt, turnate cu lingura sunt o varianta rapida atunci cand va e pofta de gogosi, dar nu aveti timp si nici rabdare sa bramantati un aluat clasic pentru gogosi, sa asteptati sa creasca si abia apoi sa le prajiti. Aici doar amestecati pur si simplu ingredientele si puneti cu lingura aluatul in uleiul incins si in cateva minute va pototliti pofta de gogosi. 

Ingrediente:
-300 g iaurt mai gras
-2 oua
-2 plicuri zahar vanilat
-1 lingura zahar
-coaja rasa de la o lamaie
-200 g faina
-1 plic praf de copt
-1 praf de sare

Intr-un bol se pun iaurtul, ouale, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si sarea si se amesteca cu un tel sau cu mixerul pana se omogenizeaza. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pana cand rezulta o compozitie ca de pancakes, dar mai groasa.
Cu o lingura inmuiata in ulei in prealabil, se pun gogosele in ulei incins si se prajesc. Se scot pe hartie absorbanta si se servesc pudrate cu zahar vanilat sau cu topingul preferat





2 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.