-750 g faina
-300 g unt sau margarina
-2 oua
-un pliculet drojdie uscata
-150 g zahar-100-150 ml lapte
-vanilie, coaja de lamaie
Umplutura de nuca:
-500 g nuca macinata
-250 g zahar
-coaja de lamaie
-150 ml lapte
Nucile macinate se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie si se adauga laptele fierbinte, amestecand continuu pana devine ca o crema destul de groasa cat sa se poata intinde pe foaie.
Umplutura de mac:
-500 g mac macinat (eu l-am facut cu rasnita de cafea)
-250 g zahar
-stafide
-coaja de lamaie
-150 ml lapte
Se prepara la fel ca cea de nuca.
Se framanta aluatul , se lasa sa creasca aproximativ 30 minute. dupa care se imparte in 6 bucati, din care se intind 6 foi care se umple cu mac sau nuca, se ruleaza, si se coc pana se rumenesc.
Asa arata cozonacii pusi in tava, pe hartie de copt. I-am facut mai mici, de asta mi-au iesit 6 bucati.
I-am uns cu galbenus de ou si deasupra am presarat putin zahar.
Si gata copti si rumeniti.
Cei cu nuca.
cu mac
si sectiunile
Super arata cozonacul Criss... felicitari...
RăspundețiȘtergereMultumesc Felis.
RăspundețiȘtergere