duminică, 30 septembrie 2018

Sushi


Copilul meu a avut azi pofte exotice :), asa ca n-am avut incotro si m-am conformat. Am facut niste sushi cu somon afumat si castravete. As fi vrut sa pun si avocado dar n-am gasit in supermarket decat foarte tari. Dar cu siguranta voi mai face pentru ca ne-a placut foarte tare si se face in cateva minute,
Eu am cumparat de la Auchan foile nori si tot la acelasi raion am gasit si orez pentru sushi, dar sincer cred ca se poate folosi orice fel de orez cu bob rotund.

Ingrediente:
-1 pachet foi nori 
-250 g orez pentru sushi
-150 g somon afumat
-1 castravete
-sos de soia

Orezul se spala, apoi se pune la fiert conform nstructiunilor de pe cutie. Adica, la 250 g orez se pun 2 pahare si jumatate de apa (aproximativ 600 ml) si se fierbe orezul la foc mic, avand grija sa nu se prinda. Cand e fiert, se ia vasul de pe foc, se acopera cu un capac si se lasa sa se raceasca. In timp ce se va raci, orezul va absorbi tot lichidul si va deveni compact si lipicios. Asa trebuie sa fie orezul pentru sushi. 
Pe o rogojina din bambus se pune folie alimentara. Peste folie se pune o foaie nori. Peste foaia nori se pune un strat de orez cam de 1 cm, 1.5 cm. Peste orez se punesomonul taiat fasii si bastonase de castravete. Puteti pune creveti prefierti, surimi, avocado.  Se ruleaza strans cu ajutorul foliei alimentare si a rogojinei si se pun rulourile in frigider pentru o ora, dupa care se desface folia si se taie in felii de aproximativ 2 cm grosime. Se servesc cu sos de soia. Fiecare bucata se ia cu ajutorul betisoarelor si se inmoaie in sosul de soia. 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.